Бойовики ІДІЛ в Україні та «крадіжка» активів росіян – які фейки розганяє кремль

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки щодо нібито в Україну переправляють бойовиків з терористичної організації "Ісламська держава" для участі у бойових діях проти рф.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

Дезінформацією, є те, що посол Сирії у рф Р.Хаддад заявив, що «Захід на чолі зі США, разом із Туреччиною переправляє в Україну бойовиків забороненої в росії міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» для участі у бойових діях проти рф.

Читайте також: Монстри лукашенка й «Точка-У» від кадирова: ЦПД виклав фейки білоруської й роспропаганди

Також ЦПД виявив маніпуляцію, де глава МЗС Британії Е.Трасс заявила, що країни розглядає конфіскацію заморожених російських активів для їх передачі Україні. Однак російські ЗМІ по-своєму інтерпретували це повідомлення та заявили: «Британія знову заговорила про крадіжку активів росіян».

Читайте також: кремль усе більше поширює наратив про ймовірність нападу білорусі, щоб посіяти паніку – ЦПД

Маніпуляцію є також те, що губернатор калінінградської області а.аліханов заявив: «якщо рф застосує антисанкції щодо вантажів, що йдуть у бік країн Балтії і з них, то транспортний комплекс цих країн буде знищений». Однак посадовець зауважив, що має надію на відновлення сухопутного транспортного сполучення.