Встановили особи 37 російських військових, яким інкримінують злочини на Київщині

Ексклюзив

Правоохоронці встановили 37 російських військових, яким інкримінують злочини на Київщині.

Про це повідомили у прокуратурі Київської області у відповідь на запит Укрінформу.

“Наш нинішній результат – 37 підозрюваних військовослужбовців збройних сил РФ. Всі вони підозрюються у порушенні законів і звичаїв війни, це стаття 438 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Серед підозрюваних - два генерал-майори росгвардії. Один з них безпосередньо керував операцією із захоплення Державного спеціального підприємства «Чорнобильська АЕС», інший - керував операцією щодо незаконного утримання території ЧАЕС під контролем військ країни-агресора.

“Ми висунули підозру і вісьмом катам та вбивцям старости села Мотижин та інших мирних мешканців Київщини. Серед них п'ятеро військовослужбовців рф та троє членів ПВК «Вагнер», - поінформували у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що двоє російських військовослужбовців уже опинилися на лаві підсудних. Одного судитимуть за зґвалтування та вбивство. Іншого – за жорстоке поводження з цивільним населенням. Обвинувачений разом зі співслужбовцями взяли у заручники дев'ять чоловіків. Їх били прикладом та не давали їжу і воду. Погрожували вбивством та імітували страту.

Читайте також: росгвардійця, який чинив звірства у Бучі, оголосили у міжнародний розшук

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня ц. р. Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.