Запуски ракет та артилерія: рф обстріляла прикордоння Сумщини й Чернігівщини

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України в Телеграмі.

“російські окупаційні війська продовжують гатити по прикордонню Сумщини та Чернігівщини”, - ідеться в повідомленні.

Так, у Сумській області зафіксовано 70 пострілів з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) та самохідної артилерійської установки (САУ) РСЗВ та САУ по Краснопільській громаді; 10 пусків ракет з гелікоптера по околиці Великописарівської громади, також територію громади росіяни обстрілювали з мінометів калібру 120 мм; біля двох десятків пострілів з мінометів 120 мм по Хотинській громаді. Крім того, була застосована стрілецька зброя.

Читайте також: Бої на сході, масовані обстріли, на Херсонщині загарбники посилюють тиск на людей - зведення ОВА

Повідомляється також, що ворожі безпілотники скидали вибухові пристрої, гатили з САУ та стрілецької зброї на прикордонній території Великописарівської та Краснопільської громад.

Окрім того, росіяни випустили два десятка мін 120 мм калібру по Новгород-Сіверській громаді Чернігівської області. Семенівська громада була обстріляна із мінометів та САУ.

Зранку зафіксовано три обстріли з території російської федерації зі ствольної артилерії. Про це оперативне командування “Північ” повідомляє в Телеграмі.

“Уранці 30 червня між 10:27 та 10:35 на Чернігівщині зафіксовано три обстріли з території рф”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники знову обстрілювали Сумщину: є загиблі та поранені

Чотири вибухи пролунали поблизу населеного пункту Грем'яч. Вдруге неподалік Грем'яча було зафіксовано ще два постріли, ймовірно, зі ствольної артилерії. Ще три постріли, ймовірно, зі ствольної артилерії зафіксовані в районі населеного пункту Михальчича Слобода.

Втрат серед особового складу і техніки не має. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Як повідомлялося, напередодні на Сумщині прикордонники збили ворожий дрон із вибухівкою.