Передача Україні важкої зброї врятує Європу від «військової машини рф» – Подоляк

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що передача Україні важкої зброї убезпечить країни-партнери від "російської військової машини".

Як передає Укрінформ, про це Подоляк написав у Твіттері.

"Підсумовуючи саміт НАТО... Даючи важку зброю Україні, наші партнери можуть абсолютно не боятися "російської військової машини". За добре відомою традицією, будь-яка машина, зроблена в росії, швидко ламається, глохне та перетворюється на брухт. Доведено ЗСУ", – зазначив він.

Читайте також: Війна рф проти України почалася задовго до лютого 2022 року – Столтенберг

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

29 червня глави держав та урядів НАТО затвердили нову Стратегічну концепцію Альянсу, яка визначає пріоритети його розвитку на наступні 10 років.

Читайте також: Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

У новій концепції НАТО підтверджується рішення Бухарестського саміту 2008 року та всі наступні рішення щодо Грузії та України, натомість російська федерація визнається найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників по Альянсу, а також миру та стабільності в євроатлантичному регіоні.

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

Крім того, у новій концепції вперше згаданий Китай, політика примусу якого визначена як така, що кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям Альянсу.