Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

Україна має перемогти у розв'язаній росією війні, для цього НАТО збільшить допомогу країні і залишає відкритими двері для вступу до Альянсу.

Про це заявив у відеозверненні до Київського безпекового форуму заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє Укрінформ.

«Залякування (з боку рф - ред.) не діє. Двері НАТО залишаються відкритими», - наголосив Джоане.

Він підкреслив, росія має вивести всі свої війська та техніку і «припинити нав’язувати своє панування вільній і незалежній нації».

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

«Із нашою підтримкою Україна може перемогти. Вона повинна перемогти», - наголосив Джоане.

Заступник генерального секретаря Альянсу зауважив, що окремі союзники у межах двосторонньої співпраці вже зобов’язалися надати Україні додаткове озброєння, і висловив очікування, що лідери НАТО на саміті в Мадриді підтримають посилений комплексний пакет допомоги Україні.

«Він складається з конкретних проєктів надання допомоги в короткостроковій перспективі, зокрема, обладнання для боротьби з безпілотниками, безпечні комунікації та паливо», - зазначив Джоане.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

Водночас він наголосив, що НАТО буде фокусуватися на довгостроковій підтримці України.

«Наприклад, ми допоможемо Україні перейти від військової техніки радянських часів на сучасну техніку НАТО, щоби підвищити сумісність. І ми будемо ще більше посилювати стійкість України, а також її обороноспроможність та інститути безпеки», - резюмував Джоане.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО на саміті у Мадриді 29 червня затвердило нову Стратегічну концепцію, яка визначає пріоритети розвитку Альянсу на наступну декаду та визначає росію як головну загрозу для євроатлантичної та європейської безпеки.