Байден закликав світ прискорити перехід на «чисту» енергетику на тлі російської війни

Президент США Джо Байден закликав міжнародну спільноту об’єднати зусилля, аби інвестувати у швидший перехід на чисту енергетику на тлі впливу російської війни проти України на енергетичні ринки у всьому світі.

Про це він заявив у неділю на саміті G7 у Німеччині, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Весь світ відчуває вплив жорстокої війни росії в Україні», - заявив президент США.

Він підкреслив, що це сколихнуло енергетичні ринки в глобальних масштабах. Тому світ має докласти зусиль, щоби зменшити цю енергетичну залежність.

«Нам потрібні зусилля всього світу, щоб інвестувати у перехідні проєкти "чистої" енергетики, щоби забезпечити стійкість критично важливої інфраструктури до змін клімату», - підкреслив американський лідер.

При цьому він наголосив на важливості розробки необхідного обладнання, зокрема батарей, які відповідали б високим стандартам праці та довкілля.

Читайте також: Байден назвав обстріл Києва черговим «варварством» росії

Президент США також вказав на важливе значення транспортної інфраструктури, в тому числі залізниць і портів, для переміщення матеріалів, призначених для переробки, а також розширення доступу до технологій "чистої" енергії.

Як повідомляв Укрінформ, у Баварських Альпах розпочався саміт G7, присвячений проблемам, які постали перед світовою економікою. У перший день зустрічі відбулося інтенсивне обговорення таких тем, як енергетична криза та інфляція у світі.

Фото: politico.com