Ракетні обстріли підтверджують необхідність подальших санкцій проти рф і надання зброї – Зеленський

росія здійснює потужні ракетні обстріли України з метою дотиснути та довести, що російській армії щось може вдатися у цій війні, проте дотиснуть їх саме українці.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«45 російських ракет за ніч і ранок однієї сьогоднішньої доби. Житомирська область, Львівщина, Чернігівщина, Миколаїв. Надвечір ще ракети. Різні типи, різні райони запуску. Усі вони були запущені з однією метою – показати, що нібито росія щось може дотиснути, що нібито російській армії щось вдасться», - зазначив Глава держави.

Читайте також: Мер Миколаєва показав наслідки ракетного удару по місту

Зеленський підкреслив, що російські загарбники збиралися на п'ятий день захопити більшу частину України, а змушені на п'ятий місяць влаштовувати таку «ракетну показуху», яка, за його словами, стратегічно для росії рф не змінює.

«Це такий етап війни – складний морально, складний емоційно. Коли знаємо, що у ворога все одно нічого не вийде, коли розуміємо, що все одно зможемо захистити нашу державу, але не відчуваємо часових меж цього, не відчуваємо, скільки ще ударів, втрат, зусиль буде, перш ніж побачимо, що перемога вже на нашому горизонті», - підкреслив Президент.

Читайте також: гелікоптери рф обстріляли Сумщину: пошкоджені лікарня та школа

Водночас Глава держави запевняє, що це не росіяни дотиснуть, а саме українці дотиснуть ворога.

«Жодні російські ракети, жодні удари не здатні зламати дух українців. І кожна їхня ракета – це аргумент у наших переговорах з партнерами», - наголосив він.

Читайте також: В ОП назвали масовий ракетний обстріл спробою залякати Україну

Зеленський розповів, що уже в понеділок братиме участь у саміті «Групи семи», а також на наступному тижні відбудеться саміт НАТО.

«45 ракет за половину доби і якраз напередодні таких зустрічей. Все зрозуміло. Ще одне підтвердження саме нашої позиції. Це підтвердження, що санкційних пакетів проти росії недостатньо, збройної допомоги для України треба більше і що системи протиповітряної оборони – сучасні системи, які є в наших партнерів, – мають бути не на полігонах або на зберіганні, а в Україні, де вони зараз і потрібні. Потрібні більше, ніж у будь-якому іншому місці у світі», - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Зберігається загроза ракетного удару з моря ще 16 «Калібрами»

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 24 на 25 червня росіяни здійснили масовані ракетні обстріли України, у тому числі й з території білорусі.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.