росіяни наступають уздовж траси Лисичанськ - Бахмут, бої йдуть у промзоні Сєвєродонецька - Гайдай

У місті Сєвєродонецьку Луганської області бої відбуваються вже в промисловій зоні, українські захисники контролюють територію заводу "Азот".

Про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, ситуація по всій лінії Луганського фронту вкрай важка, російські війська накопичили достатню кількість резервів і розпочинають в області широкомасштабний наступ. Сьогодні під ворожий вогонь потрапили всі вільні населені пункти регіону.

Гайдай зазначає, що загарбники наступають уздовж траси Лисичанськ – Бахмут, розташовані поряд населені пункти перебувають під постійними ворожими обстрілами.

Читайте також: ЗСУ відбили штурм на Слов’янському та Бахмутському напрямках

"Цілий день потерпає від масованих російських обстрілів Лисичанськ. Кількість жертв встановити наразі неможливо", - зазначив глава ОВА.

Водночас Гайдай наголосив, що українські захисники не перебувають в оточенні, завдають суттєвих втрат ворогу. "Лікарні та морги на окупованих територіях переповнені рашистами", - заявив він.

Читайте також: На сєвєродонецькому заводі «Азот» перебувають близько 300 цивільних - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська, контроль над селом Метьолкіне поблизу обласного центру втрачений.