Польські 155 мм установки змінили ситуацію в Сєвєродонецьку - радник глави МВС

Без паритету важкого озброєння не можна навіть умовно говорити про контрнаступ по всій лінії фронту.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Тільки при паритеті важкого озброєння ми можемо говорити про конкретний контрнаступ по всій лінії фронту. І це буде якраз той стратегічний перелом у цій війні, коли ми зможемо дійсно перемогти цим нашим умовним паритетом по важкому озброєнню», - сказав радник міністра внутрішніх справ.

Коментуючи інформацію щодо готовності надання Францією самохідних установок, і про те, що Німеччина продовжуватиме надавати Україні зброю, він уточнив, що це може змінити хід війни.

Читайте також: Франція готова надати Україні додаткові САУ «Цезар» - Макрон

«Бо саме ці установки, - саме цього нам наразі не вистачає, бо у нас наразі немає таких артилерійських установок дальнього радіуса дії. У нас є багато відомостей про позиції ворога, скупчення військової техніки, але у нас достатньо невелика кількість саме таких установок. І вони, ці установки, якраз і є основа основ нашого успішного контрнаступу», - заявив радник міністра.

Як приклад представник МВС навів ситуацію навколо Сєвєродонецька.

«Можу сказати, ті установки, які перед тим нам передали наші друзі-поляки, 155–го калібру, вони дуже поміняли (ситуацію – ред.). Після цього ми її дещо стабілізували у Сєвєродонецьку. Саме це озброєння дозволило «устаканити» ситуацію, і (загарбники – ред.) це зразу відчули», - сказав він.

Читайте також: Передані Польщею САУ «Краб» вже на фронті – Резніков

Смірнов наголосив, що постачання важкої зброї може кардинально змінити ситуацію на передовій: «Без цього ми, на жаль, навіть не можемо умовно говорити про контрнаступ по всій лінії фронту».

Як повідомлялося, Україна підписала з Польщею контракт на суму 2,7 млрд злотих (близько 650 млн дол.) щодо придбання самохідних артилерійських установок «Krab».