Маляр про Рамштайн-3: Єдиний сигнал – Україні потрібна зброя

Під час наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-3") Україна вкотре наголосить, що нам потрібне важке озброєння і протиповітряна оборона.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступниця міністр оборони Ганна Маляр.

«Ми залишаємося фактично з тією самою потребою: нам потрібне важке озброєння і нам потрібна протиповітряна оборона. І це ключові фактори, необхідні для нашої перемоги. Доволі складна зараз ситуація. Всі, хто стежить за новинами, це розуміють і бачать. російське військо переважає в озброєнні, а не тільки в кількості особового складу. І для того, щоб ми паритетно могли давати відповідь, нам потрібне озброєння», - заявила Маляр.

Вона зазначила, що українське військо має переваги - вмотивованість, досвід війни з росіянами, наша армія інтелектуальна, а командувачі - хороші тактики та стратеги. Однак без озброєння дуже складно перемагати ворога, тож єдиний сигнал під час Рамштайн-3: Україні потрібна зброя.

«Нам дійсно його (озброєння – ред.) надають, але того, що надають, недостатньо, аби бути в паритетних умовах з рф. І якщо ми всім світом не зупинимо путіна тут, то він просто піде далі. Він Україну використає як плацдарм для наступу в Європу», - наголосила заступниця міністра оборони.

Читайте також: Проти України росія випробовує нові зразки озброєння – Маляр

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня міністр оборони США Ллойд Остін анонсував проведення зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-3") у Брюсселі.

Раніше, 23 травня, відбулася друга зустріч групи підтримки України на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн у форматі, що був започаткований 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн (Німеччина). Такий інструмент з надання військової допомоги Україні був створений з ініціативи США.