Зеленський - про завершення війни: Нас намагаються підштовхнути до невигідного результату

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україну намагаються підштовхнути до невигідного результату припинення війни з росією.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами, відповідаючи на запитання про мирний план, який нібито обговорюють США, ЄС і Велика Британія, передає кореспондент Укрінформу.

"Жодних переговорів про якісь плани у мене немає, такі переговори сьогодні на рівні нуля знаходяться. Звісно, всім хочеться максимально нас трішечки штовхати до якогось результату, точно не бажаного для нас, бо нас не питають поки що, а вигідного для тих чи інших сторін, які мають свої інтереси. Знову ж таки, різні: як фінансові, так і політичні", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що пов'язана з війною втома у світовій спільноті наростає, і "люди хочуть якогось результату для себе, а нам із вами потрібен результат – для нас".

Читайте також: Резніков вважає реальним завершити війну ще цього року

"Так ось, структуру вирішення питання цієї війни з позитивним результатом я з ними не обговорював", – наголосив Зеленський.

Водночас Президент переконаний, що Україна має працювати "з усіма європейськими державами, світовими державами".

Як повідомило раніше CNN із посиланням на свої джерела, офіційні особи із США, Британії та Європи обговорюють, як домогтися припинення вогню та завершення війни рф проти України.

Читайте також: Держдеп: Україна сама має визначати, як завершити війну

Зазначається, що чиновники з цих країн регулярно зустрічаються останніми тижнями, щоб обговорити можливі межі припинення вогню та війни шляхом переговорів. Ці дискусії відбуваються на тлі занепокоєння, що війна може зайти в глухий кут і затягнутися на роки.

Україна не бере прямої участі в дискусіях, проте США не підштовхують її до переговорів і не чинять тиску, щоб вона дотримувалася певного плану, запевнили два американські чиновники.

Фото: ОП