СБУ отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб

Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок російських спецслужб про "правильне висвітлення спецоперації" в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Співробітники 5-го відділу фсб рф визнають у своїх документах, що населення росії досі не розуміє, чому війна була єдиним можливим способом "вирішення цілей рф", тож намагаються знайти нові аргументи, щоб пояснити це, і виправдати злочини російських військових, зазначають в СБУ.

Щоб змінити ситуацію, на думку російських спецслужб, треба створювати більше роликів про "гєроєв-асвабадітєлєй", порятунок тварин, возз’єднання розлучених сімей. Натомість весь світ зрозумів, що російська армія – це ґвалтівники, мародери та воєнні злочинці, підкреслюють в СБУ.

Читайте також: Від біолабораторій до капітуляції: росія вже тричі змінювала риторику про війну

Також фсб росії вимагає відключити на захоплених територіях трансляцію всіх українських телеканалів і транслювати російські програми з безглуздою тезою: "Ми воюємо за вас, щоб потім вам передати ці території". А на українських територіях агресори планують "в умовах заборони російського телерадіомовлення запустити проєкти нових медіа і реальні сітки агітаторів", заявляють в українській спецслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ та Світовий конґрес українців посилять взаємодію для протидії російській агресії. Зокрема це стосується нейтралізації пропаганди і наративів, які рф поширює на міжнародних майданчиках.