російські війська вбили в Україні вже 238 дітей

Війська росії від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 238 дітей, ще понад 433 дітей поранені.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Станом на ранок 25 травня більше ніж 671 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 238 дітей загинуло та понад 433 поранено», – ідеться у повідомленні.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, додали в ОГП.

Читайте також: Скривавлені діти і пологи при свічках: про роботу медиків у Бучі під час окупації

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 149, Київській – 116, Харківській – 104, Чернігівській – 68, Луганській – 50, Херсонській – 49, Миколаївській – 45, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирській – 15.

В ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про загибель 11-річної дівчинки через обстріл військами рф 25 лютого Чугуївського району Харківської області.

Також стало відомо, що внаслідок обстрілів загарбниками Маріуполя Донецької області загинули троє підлітків 14, 15 та 17 років.

Читайте також: Зафіксували факти зґвалтування військовими рф дітей на Херсонщині – Денісова

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1848 закладів освіти. При цьому 173 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я збирає інформацію про дітей, які зазнали травмувань під час війни з росією. Зібрані дані передаватимуться до Офісу Президента та спеціального фонду, які надаватимуть фінансову допомогу батькам або опікунам для лікування чи реабілітації дитини.

Фото: АА