Ворог застосовує до Сєвєродонецька тактику тотального знищення - Гайдай

На Луганщині наразі тяжка ситуація, тому що російська армія кинула всі сили на те, щоб захопити область.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму відеозверненні у Телеграмі.

«Тяжка ситуація в нас, тому що російська армія зараз кинула всі сили на те, щоб захопити Луганську область. В них є величезна мета та великий план стратегічний – це вийти на адміністративні кордони Луганської області. Але, навіть, якщо б вони захопили Сєвєродонецьк, чи перерізали трасу Лисичанськ – Бахмут, то це вони б вже передавали, як велика перемога», - сказав очільник області.

Читайте також: На Донецькому і Луганському напрямках ЗСУ відбили 11 атак ворога

Він нагадав, що завтра, 24 травня, вже буде три місяці від повномасштабного вторгнення росії в Україну, тож три місяці російські загарбники не можуть пройти достатньо малу територію Луганської області. Вони зараз перейшли до улюбленої своєї тактики – просто знищують все - наразі такому тотальному знищенню піддається Сєвєродонецьк. За словами Гайдая, така ж важка ситуація вже три місяці і на інших напрямках - ворог намагається прорвати лінію оборони.

Він також зазначив, що проти української Луганщини воюють її зрадники – бойовики терористичної організації «лнр», які добре знають місцевість. Вони знають всі дороги і мости і розуміють, що до Сєвєродонецька залишився лише один шлях. Ця дорога вже постійно прострілюється, що ускладнює евакуацію та завезення гуманітарних вантажів, наголосив очільник області.

Читайте також: Загарбники намагаються перетворити Сєвєродонецьк на новий Маріуполь - Денісова

«Звільнити одне село або одне місто, але покласти там армію - це так само не вихід», - підкреслив Гайдай, додавши, що поки Луганщина стримує ворожу навалу, українське військо готується до масштабного контрнаступу.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.