Подоляк: Поразка росії - ключове завдання з точки зору її «лікування»

Поразка російської федерації у війні, яку вона веде проти України, дозволить цій країні переосмислити себе, оновитися та існувати вже в інакшому вигляді.

Про це радник глави офісу Президента України Михайло Подоляк сказав в інтерв'ю «Настоящему времени», повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що поразка… російської федерації – це ключове завдання світової спільноти з точки зору лікування російської федерації. Парадоксальна думка? Тобто якщо ми хочемо зберегти таку країну, як росія, ми хочемо зберегти суспільство, ми хочемо дати можливість цій цивілізації й надалі розвиватися – то так, напевно, необхідно, щоб вона програла, переосмислила себе і вже в іншому вигляді існувала. Тобто, напевно, вона тоді зможе більше інтегруватися у сучасну гуманістичну цивілізацію, гуманістичну спільноту, в якій ми, наприклад, Україна, перебуваємо», - сказав Подоляк.

На його думку, для російського суспільства дуже важливо, щоб рф зазнала поразки у цій війні – як і вся ця істерія та немислима пропаганда. Тоді росія зможе оновитися зсередини і прийти до якогось інакшого суспільного консенсусу, за якими правилами треба жити.

Читайте також: Подоляк: Будь-яка поступка росії – це відкладена на декілька років війна

«Інакше, якщо, наприклад, росія сьогодні не програє, принаймні, не отримає суттєвого програшу, то ця вся консервативна ситуація, яку ми спостерігаємо, оця вся істерика, божевілля – адже воно законсервується і через якийсь час знову прорве . Це буде такий гнійник», – переконаний радник голови ОП.

Він також прокоментував ситуацію довкола «Азовсталі» в Маріуполі, зазначивши, що евакуація ще триває, ведеться досить тяжкий переговорний процес.

«російська сторона відрізняється, на мій величезний жаль, тим, що постійно змінює умови переговорного процесу. І ми ухвалили рішення: поки безумовно не закінчиться ця тяжка переговорна сесія, тяжка переговорна евакуація, не коментувати те, що відбувається в деталях», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Жодних поступок: Подоляк пояснив, чому не можна погоджуватися на «Мінськ-3»

Таку стриманість він пояснив бажанням, «щоб ніхто нам не міг поставити в претензію якісь слова, які потім спричинять зі зрозумілих причин дивну реакцію російської федерації».

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили та продовжують вводити санкції проти росії.