Убивство цивільного: для російського військового Шишимаріна просять довічне увʼязнення

У Солом’янському райсуді Києва сторона обвинувачення попросила для російського військового Вадима Шишимаріна, обвинувачуваного у розстрілі цивільного мешканця Сумщини, покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу суд визнати Шишимаріна винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі», - сказав прокурор.

Окрім того, представник обвинувачення попросив залишити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обраний раніше для цього російського військового.

Також прокуратура просить суд стягнути з обвинуваченого процесуальні витрати, а саме – вартість проведених у кримінальному провадженні судових експертиз у сумі 24 тисячі 917 гривень 64 копійки.

Зі свого боку захисник Шишимаріна попросив відкласти судовий розгляд, бо, за його словами, він не готовий у четвер виступати. За словами адвоката, він буде готовий у п’ятницю до судового засідання. Обвинувачений підтримав захисника.

«Враховуючи, що наразі захисник не готовий до судових дебатів та намагаючись максимально забезпечити права обвинуваченого у кримінальному провадженні, суд ухвалив відкласти судовий розгляд, а саме - стадію судових дебатів, на 11:00 20 травня», - сказав головуючий суддя.

Читайте також: Євросоюз розширить групу з розслідування російських воєнних злочинів в Україні

Як повідомлялося, російський військовослужбовець Вадим Шишимарін, який 28 лютого розстріляв цивільного жителя Сумщини, визнав провину. Свої дії він пояснив виконанням наказу.