Завдяки захисникам Маріуполя вдалося відтягти російські війська від Києва - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляє, що завдяки героїзму захисників Маріуполя вдалося відтягти війська російської федерації від Києва та зупинити наступ на Запорізьку і Донецьку області.

Як передає Укрінформ, про це Резніков сказав у коментарі журналістам, повідомляє Еспресо.

"Завдяки героїзму гарнізону Маріуполя вдалося відтягти війська російських окупантів від Києва. Вони виконали свій наказ стримати угруповання 20 тис. російських загарбників і не пустити їх на Запоріжжя й далі на Донеччину. Вони всі герої, у них зараз новий наказ - зберегти своє життя", - наголосив Резніков.

За словами міністра оборони, головна мета - зберегти життя гарнізону захисників Маріуполя, до складу якого входять морські піхотинці, бійці Територіальної оборони, поліція, прикордонники, нацгвардійці, бійці окремого полку "Азов".

Читайте також: Україна працює над наступними етапами гуманітарної операції на «Азовсталі» - Верещук

"Сьогодні відбуваються дуже складні процеси, в тому числі й перемовні, за допомогою Червоного Хреста. Це евакуація поранених у тяжкому стані та інших поранених. Наш план - зберегти їм життя й потім свободу", - зауважив Резніков.

Як повідомлялося, 16 травня почалася евакуація українських захисників із заводу "Азовсталь".

53 важкопоранених військовослужбовців доставлені до медичного закладу у Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

17 травня віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україна працює над наступними етапами гуманітарної операції на "Азовсталі".