Електромонтеру Азовсталі повідомили про підозру за «злив» даних ворогу

Маріупольцю, який передав росіянам інформацію щодо розташування підземних тунелів на території металургійного комбінату "Азовсталь" заочно повідомили про підозру у держзраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування ПРАТ "МК Азовсталь" у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: росіяни продовжують обстрілювати «Азовсталь» із важкої артилерії та авіації

"За даними слідства, підозрюваний передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі", - ідеться у повідомленні.

З початку військової агресії російської федерації тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають.

Читайте також: На «Азовсталі» залишаються ще понад 100 цивільних - Кириленко

Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами РФ території, про підозру йому повідомили заочно.

Читайте також: Загарбники продовжують штурм Азовсталі - зосередилися на підриві моста, де була евакуація

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО. Відповідно до списків, які вже верифікували, із Маріуполя російські загарбники депортували в рф або так звану днр майже 40 тисяч людей.

Фото: Офіс Генерального прокурора