Генсек ООН приголомшений бомбуванням школи на Луганщині, де загинули понад 60 осіб

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш приголомшений повідомленням про бомбування рашистами школи в Білогорівці на Луганщині, де переховувалися люди.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це йдеться в заяві речника Генсека Сфефана Дюжарріка, поширеній у неділю.

«Цей напад є ще одним нагадуванням про те, що у цій війні, як і в багатьох інших конфліктах, найбільшу ціну платять мирні жителі», - зазначив Дюжаррік.

Читайте також: На Луганщині росіяни скинули авіабомбу на школу, в якій ховалися близько 90 осіб

За ого словами, Генеральний секретар вкотре заявляє, що «під час війни завжди слід щадити цивільне населення та цивільну інфраструктуру». Ця війна повинна закінчитися, і має бути встановлено мир відповідно до Статуту ООН та міжнародного права, зазначив речник Генсека.

Читайте також: Через авіаудар по школі на Луганщині загинули щонайменше 62 людини

Організація Об'єднаних Націй та її гуманітарні партнери в Україні й надалі надаватимуть підтримку тим, чиї життя зруйнувала війна, додав він.

При цьому Джіюраррік у своєму повідомленні жодного разу не згадав винуватця бомбування – росію.

Читайте також: Розбирати завали у Білогорівській школі неможливо через обстріли - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня в Луганській області росія скинула авіабомбу на школу в селі Білогорівка біля Лисичанська, у підвалі якої ховалися близько 90 осіб. Понад 60 загинули.