Кулеба закликав світ підтримати створення Трибуналу для воєнних злочинців рф

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає світ підтримати створення Спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України для притягнення до відповідальності керівництва рф.

Як передає Укрінформ, відповідний заклик глава української дипломатії оприлюднив у Твітері.

«Нам потрібен Спеціальний трибунал у справі про злочин агресії проти України, щоб притягнути російське керівництво до відповідальності. Вчора я виступав на першій Міжнародній конференції з цього питання у Вільнюсі. Я вдячний організаторам і повторюю мій заклик підтримати створення Трибуналу», – написав Кулеба.

Як повідомлялося, 4 березня було проголошено Декларацію про створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України подібно до Лондонської декларації 1942 року, яка заклала основу для Нюрнберзького трибуналу.

Читайте також: Своїми варварськими методами режим путіна вже перевершив Третій Рейх Гітлера – МЗС

Текст «Заклику до створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України» та проєкту декларації, підготовлений робочою групою, схвалив міністр закордонних справ України та підписали кілька десятків провідних світових і українських юристів-міжнародників, колишніх суддів міжнародних судових установ.

Також Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

7 березня у Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України до росії у справі щодо обвинувачень в геноциді.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: МЗС