Зеленський розповів, кого в першу чергу шукають війська рф на захоплених територіях

Російські загарбники на тимчасово зайнятих українських територіях насамперед шукають усіх причетних до роботи в інтересах України.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів під час виступу перед парламентом Ісландії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Куди б не прийшли окупанти в Україні, одразу починають шукати кожного і кожну, хто працював на нашу державу, хто служив у нашій армії. Шукають журналістів, шукають активістів, захоплюють представників місцевого самоврядування, тобто всіх, хто може боротися за свободу на своїй землі», - сказав глава Української держави.

У цьому контексті він нагадав ісландцям про воєнні злочини російських військових у Бучі Київської області та в Маріуполі Донецької області.

Читайте також: До віддалених регіонів росії депортували більш як 500 тисяч українців – Зеленський

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях. Вони вбивають, катують та депортують до росії місцеве населення.