Зв’язок у російських військових в Україні незахищений, їх можуть слухати й аматори – ексглава ЦРУ

Військовослужбовці російської армії користуються в Україні системою зв’язку, яка не захищена складними алгоритмами зі стрибковою зміною частоти, і будь-хто, хто має поліцейський сканер, або ж радіоаматор може знайти і слухати ці канали.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та сил США і НАТО в Іраку й Афганістані генерал Девід Петреус.

"Зараз добре відомо, що система зв’язку росіян не захищена складними алгоритмами зі стрибковою зміною частоти, якою користуються наші військові. Здебільшого у них все, фактично, працює у відкритому доступі на високочастотних або короткохвильових радіоканалах без шифрування. Тож будь-який українець із поліцейським сканером або ж радіоаматор може реально знайти ці канали, прослухати й записати", - заявив він.

Читайте також: Девід Петреус, директор ЦРУ (2011-2012 рр.)

За словами американського генерала, українці можуть записувати, як російські солдати сваряться на своїх командирів, що відбувається доволі часто, а потім глушити їхні канали.

Відзначивши неймовірну підтримку українцями своїх військових, Петреус вказав на те, що таку допомогу можна також надавати "для підриву командно-адміністративної системи російських сил".

На думку ексглави ЦРУ, встановлення перешкод у зв’язку російських військових може стати величезною допомогою українським військам на передовій.

Читайте також: Ексглава ЦРУ очікує контратаки українців, але треба пережити 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, перехоплені розмови військових рф підтверджують, що натиску українських воїнів не витримують навіть елітні підрозділи російських військ.