Подоляк: Кожен із нагороджених у рф «героїв» - вже у списку воєнних злочинців

Нагороджені росією так звані «герої», особи та імена яких приховують, вже є у списках воєнних злочинців, і нагороди будуть доказами скоєних ними злочинів.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«Кожен із нагороджених уже є у списку воєнних злочинців. І нагорода – це доказове юридичне свідчення того, що ця людина навмисно ґвалтувала, вбивала, підривала», –зазначив Подоляк.

При цьому Подоляк зазначив, що своїх «героїв» у росії нагороджують виключно інкогніто, закриваючи їм обличчя та викреслюючи прізвища у трансляціях.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд долучився до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Подоляк упевнений, що абсолютний абсурд – це «герої», які бояться, соромляться та ховаються.

Між іншим, радник голови ОП наголосив, що немає ніяких героїв, тому й соромляться.

«Соромляться брати нагороди за крадіжки унітазів в Україні та за групові сафарі на мирних жителів», - вважає Подоляк.

Водночас він нагадав, що російська людиноненависницька пропаганда та вищі посадові особи постійно кажуть про те, що вони нібито борються за правду, рятують світ від чогось жахливого, і взагалі вони – це «найкращі люди планети».

Читайте також: путін здійснює в Україні спецоперацію геноциду – Моравецький

«І не має значення, що все це «визволення» здійснюють на чужій території, куди підступно вторглися. Не має значення, що при цьому масово вбивають українців. Не має значення, що навмисно і жорстоко обстрілюють наші міста та житлові квартали. Не має значення, що колективно й у наказовому порядку ґвалтують жінок. Але вони – «за правду», – наголосив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.