На Великдень у Маріуполі ворог скидає бомби на голови дітей – «Азов»

У цьогорічний Великдень вороги продовжують обстрілювати і намагаються штурмувати "Азовсталь" у Маріуполі, скидати бомби на голови дітей.

Про це у відеозверненні сказав заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар (друг Калина), передає Укрінформ.

"Пам'ятайте: в цей час, коли ви кидаєте пасхальні картинки й насолоджуєтеся перемир'ям, в Маріуполі ворог скидає бомби на голови ні в чому невинних дітей", - зазначив Паламар.

Читайте також: російські загарбники вбили в Україні 213 дітей

Він розповів, що росіяни продовжують скидати на захисників Маріуполя і його мирних мешканців авіаційні бомби, стріляють з гармат, танків і корабельної артилерії, а ворожа піхота намагається штурмувати. Боєць подякував усім, хто не на словах, а на ділі намагається допомогти жителям Маріуполя евакуюватися з небезпечної території, а військовим, які залишилися сам-на-сам з переважаючими силами противника, - вийти з оточення. І закликав увесь цивілізований світ долучитися до цих зусиль.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк закликав рф, яка не припиняє спроб атакувати "Азовсталь", "подумати про залишки своєї репутації" і здійснити три "маріупольські кроки": оголосити реальне великоднє перемирʼя над Маріуполем; негайно дати гумкоридор для цивільних; погодитись на "спецраунд переговорів", щоб Україна забрала/обміняла військових.

На території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.