Війська рф з вертольотів обстріляли Золочів на Харківщині, поранені двоє дітей

На Харківщині російські війська обстріляли Золочівську громаду з вертольотів, двоє дітей отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Суспільне з посиланням на голову громади Віктора Коваленка.

«До обіду сьогодні дуже сильно обстріляли Золочів. Є зруйновані приватні будинки, підприємства. Потім обстріляли Одноробівку, це село нашої громади практично на кордоні з РФ. Там 8 пошкоджених і 4 повністю зруйнованих будинки. Після цього почали обстрілювати сусідню Олександрівку (також на кордоні з рф - ред.) Залетіли туди два російських вертольоти й почали гатити. Поранені двоє дітей — школярі 9 і 11 років. Поранення у шию, у стегно. Відправили у лікарню», - повідомив Коваленко.

Читайте також: росіяни обстріляли на Сумщині Велику Писарівку, де розміщений прикордонний пункт

Наразі, за інформацією від мешканців, в обстріляних селах немає електропостачання - пошкоджені лінії електропередачі.

Як повідомляв Укрінформ, Золочів на Харківщині обстрілювали неодноразово. Зокрема, 6 квітня загинула 1 людина, троє отримали поранення. Від початку війни і до сьогодні в громаді налічувалося 10 загиблих і 34 поранених (із них троє - діти). Пошкоджено десятки будинків та інфраструктура селища Золочів.

24 лютого за наказом президента росії путіна розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.