Президент підписав укази про нагородження захисників України

Президент України Володимир Зеленський підписав кілька важливих указів про відзначення державними нагородами захисників України, серед яких і 187 військовослужбовців ЗСУ.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні, передає Укрінформ.

«Підписав і декілька важливих указів. Державними нагородами відзначені 187 військовослужбовців Збройних сил України, 15 бійців Національної гвардії та шість військовослужбовців Головного управління розвідки», - зазначив він.

Глава держави нагадав, що присвоїв звання Героя України 5 військовослужбовцям ЗСУ, зокрема і двом полковникам медичної служби - Віктору Івчуку та Олександру Слєсаренку.

За словами Президента, завдяки діям Івчука врятовано не одну сотню життів у Маріуполі - як військових, так і цивільних. А завдяки діям Слєсаренка у Чернігові було забезпечено надання меддопомоги понад 450 військовослужбовцям та більш як 600 цивільним.

«Вдячний усім нашим героям», - зазначив Президент.

Читайте також: Президент надав звання Героя України п’ятьом захисникам

Як повідомлялося, 10 квітня Зеленський присвоїв звання Героя України п’ятьом українським захисникам за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі.