війська рф вбили в Україні вже 167 дітей

російські війська вбили в Україні вже 167 дітей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Станом на ранок 6 квітня більш як 446 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 167 дітей загинули та більше 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, зокрема в Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

Читайте також: Пропаганда в рф жонглює версіями про нібито непричетність до масових убивств

За отриманими даними, найбільше постраждало дітей у Київській області - 78, Донецькій - 81, Харківській - 64, Чернігівській - 49, Миколаївській - 39, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, у Києві - 16, у Сумській - 16, Житомирській області - 15.

25 березня в Харківській області внаслідок обстрілів житлових будинків в селах Мала Рогань та Вільхівка російськими військовими загинула 13-річна дівчинка.

4 квітня внаслідок обстрілів збройними силами рф Авдіївки Донецькій області поранено двох малолітніх дітей.

Читайте також: Якби ми отримали необхідну зброю, змогли б урятувати тисячі людей - Президент

Триває примусове вивезення дітей з України до рф. Із лікувального закладу КНП "Обласний дитячий кістково-туберкульозний ценр м. Маріуполь" військовослужбовці рф примусово вивезли 12 дітей, які перебували там на лікуванні.

Матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу разом з її 8 дітьми-вихованцями, трьома власними дітьми і трьома прийомними примусово вивезли з Маріуполя до російського Саранська.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 927 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.