Російські військові почали мінувати Херсон – містян просять дивитися під ноги

Російські військові почали мінування Херсона - встановлюють «розтяжки» в середмісті.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

«Рашисти почали мінувати Херсон. Очевидці повідомляють, що вони встановили «розтяжки» у середмісті - поблизу будівлі ТРК «Скіфія». Де ще російські окупанти залишили подібні «подарунки» - достеменно невідомо», - зазначив Лагута.

Херсонська ОВА наполегливо просить містян обережно пересуватися і дивитися під ноги, особливо коли місцевість має високу траву.

«Якщо все-таки побачили вибухівку - не чіпайте її в жодному разі. Вона може детонувати та вбити або покалічити вас. Повідомте про її місцезнаходження правоохоронцям. Поділіться цією інформацією, адже вона може врятувати здоров’я та життя», - додав очільник області.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 1 березня точилися вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих у результаті нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації триває.

3 березня голова ОДА повідомив, що будівлю Херсонської ОДА зайняв ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за державну зраду.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.