Резніков: Учора відбувся злам - війну усвідомили як європейську

У сприйнятті світом війни Росії проти України стався злам - її усвідомили як європейську.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков у зверненні, опублікованому в Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Вчора відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили. Вже зараз пів Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби», - зазначив міністр.

Він нагадав, що Європа вже надала тимчасовий прихисток десяткам тисяч тих, кого хочемо зберегти найбільше – нашій малечі та її мамам, без усіляких формальностей, як своїм.

Також він запевнив, що зараз на заході у нас насправді немає кордону, але підтримка є і на півдні, і на Далекому Сході, і за Атлантикою.

«Все це – заслуга наших захисників і захисниць, усього українського народу. Який відмовився коритися оскаженілому тирану. І який неодмінно переможе», - наголосив Резніков.

Глава МІноборони нагадав, що війна триває вже понад 96 годин, минуло чотири доби звитяги, мужності, самовідданості і віри.

«Час захоплення співгромадянами, які тримають стрій поряд. Болю за тими, хто відав життя за Україну. Люті на ворога, який вбиває наших жінок та дітей, руйнує мирні міста.І впевненості у тому, що він буде покараний! Обов’язково покараний! Жорстко, невідворотно», - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.