Поліція порушила справи через обстріл дев'ятьох населених пунктів на Донеччині

Фото

Поліція документує наслідки обстрілів бойовиків, через які на Донеччині постраждало дев'ять населених пунктів – за фактами цих подій відкриті кримінальні провадження.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національної поліції України (НПУ) у Фейсбуці.

«Пошкоджено будинки, знеструмлено перший підйом Південнодонбаського водопроводу. За фактами обстрілів відкрито кримінальні провадження, на місцях подій працюють слідчо-оперативні групи», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що 19 лютого з ночі до 11 години ранку під вогнем з боку НЗФ опинилися дев’ять населених пунктів, найбільше постраждали села у Волноваському районі Донеччини.

Так, унаслідок обстрілу було пошкоджено перший підйом ПДВ, розташований біля села Василівка, який подає воду на північ області.

Як уточнюється, о 2:00 обстрілу зазнало село Новогнатівка поблизу Волновахи, де було пошкоджено будинок та господарське приміщення місцевого мешканця (пошкоджено стіни, дах, 10 вікон).

Читайте також: Окупанти продовжують обстріли у бік дорожнього коридору «Луганськ-Щастя»

Зазначається, що в сусідньому селі Миколаївка снаряд вибухнув у городі, спричинивши руйнування будинку. За даними правоохоронців, було пошкоджено оселі по всій вулиці.

Самі ж потерпілі повідомили до поліції про пошкодження колодязя, системи газопостачання й ліній електропередач. Поранених серед населення немає.

«Поліцейські документують наслідки подій та надають допомогу громадянам. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни)», - поінформували у НПУ.

Як повідомлялося, з боку збройних формувань РФ, станом на 11 годину 19 лютого, було зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню, 23 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.