Канада перевела своїх військових в Україні на захід від Дніпра

Канада перевела усіх своїх військових інструкторів, які перебувають в Україні у рамках тренувальної операції UNIFIER, на правий берег Дніпра.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова командувача UNIFIER в Україні Люка-Фредеріка Гілберта пише CBC News.

«60 військовослужбовців було виведено з п’яти локацій: Одеси, Старого, Миколаєва, Десни та Борисполя - та відправлено до інших баз, розташованих на захід від ріки Дніпро», - йдеться у матеріалі.

За словами Гілберта, передислоковані канадські військовослужбовці продовжать тренувати українських бійців, але у нових локаціях.

Міністр оборони Канади Аніта Ананд, яка цього тижня була в Україні, заявила, що передислокація робиться для безпеки канадських військових.

Читайте також: Пентагон оголосив, що відправляє війська до Польщі, Румунії, Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також збільшить фінансування програм з розвитку в Україні, посилить розвідувальну співпрацю із Україною та надішле нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.