Окупанти на сході України проводять навчання артилеристів та мінують місцевість – розвідка

Російські найманці на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводять тренування з управління вогнем артилерійських підрозділів та проводять інженерні роботи з відновлення фортифікаційних споруд з одночасним нарощуванням мінно-вибухових загороджень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

«У з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях продовжуються активні заходи бойової підготовки. Цього тижня у підрозділах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів проводяться заняття з тактичної і вогневої підготовки, а також тренування з управління вогнем артилерійських підрозділів у рамках так званого «єдиного дня вогню», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що на передових позиціях окупанти проводять інженерні роботи з відновлення фортифікаційних споруд з одночасним нарощуванням мінно-вибухових загороджень, у тому числі з використанням заборонених міжнародними конвенціями (договорами) протипіхотних мін російського виробництва. Разом з тим, висока інтенсивність такої діяльності окупаційних військ, відсутність взаємодії між підрозділами та ускладнені погодні умови призводять до збільшення випадків підривів військовослужбовців противника на власних мінах.

Читайте також: Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 320 порушень перемир’я на сході

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 24 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.