Окупанти обстріляли позиції ЗСУ біля Новозванівки та Мар’їнки

Російські окупаційні війська станом на 11.00 24 грудня двічі обстріляли позиції українських захисників у зоні ООС.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС. 

«З початку доби, станом на 11 годину, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в напрямку Новозванівки ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Мар’їнки противник здійснив обстріл з мінометів калібру 120 мм.

За інформацією пресслужби, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Крім того, повідомляється, що криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Так, за минулу добу підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3234 транспортні засоби, 3583 особи, а також виявлено 38 адміністративних правопорушень та розкрито 23 злочини. Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 985 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 753 особи.

Крім того, піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 185 вибухонебезпечних предметів.

Упродовж минулої доби, 23 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано три порушення режиму припинення вогню, два з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня українська делегація у Тристоронній контактній групі заявила, що на черговому засіданні ТКГ сторони досягнули спільного розуміння необхідності відновлення режиму припинення вогню.