Україні потрібні засоби вогневого ураження на велику відстань – генерал Назаров

Для стримування імовірного противника й ефективного ведення бойових дій Україні потрібні засоби протиракетної та протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та засоби вогневого ураження на велику відстань.

Про це сказав генерал-майор Збройних сил України, радник головнокомандувача ЗСУ Віктор Назаров під час міжнародного круглого столу в Укрінформі на тему: "Україна-НАТО: завдання до Вільнюського саміту", присвяченому 30-й річниці Збройних сил.

На думку Назарова, ЗСУ для ефективної відсічі ймовірному противнику насамперед повинні мати засоби протиракетної та протиповітряної оборони.

"У противника є ракетні комплекси, потужні засоби авіаційного ураження. І не будуть вони завдавати ударів по угрупованнях військ. Об’єктами атак будуть пункти управління, бази, склади, арсенали, які розташовані в оперативній глибині, а також об’єкти державного, політичного керівництва та важливої промисловості. Тобто, нам потрібні засоби протиракетної та протиповітряної оборони",  вважає Назаров.

Таким чином, за його словами, насичена сучасними засобами ППО тактично-оперативна ланка ЗСУ не дозволить авіації противника діяти на низьких висотах, а на більших висотах вони можуть бути уражені засобами ППО.

Також, на його думку, пріоритетними видами озброєння та військової техніки є засоби радіоелектронної боротьби та вогневого ураження на велику відстань.

"Нам ще потрібні засоби радіоелектронної боротьби в тактичній та оперативній ланках. Потрібні засоби радіоелектронної та радіотехнічної розвідки, зокрема, на морському узбережжі й для розвідки морського простору. Також потрібні засоби вогневого ураження на велику відстань – від 30 км і більше. І важливо підвищувати мобільність військ, і це ми можемо робити за рахунок потужності наших підприємств", – підсумував генерал.

Під час круглого столу військові експерти та політичні аналітики з України й Литви, зокрема, обговорювали технічні потреби ЗСУ для ефективної відсічі можливої військової агресії РФ проти України.

Захід організував Міжнародний центр протидії російській пропаганді.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з лідером РФ Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку Росії, крім потужних санкцій, буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

5 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі естонського телебачення повідомив, що кількість військ РФ біля українського кордону зростатиме, загальна їх чисельність може збільшитись до 175 тис.