За тиждень російські дрони 8 разів скидали гранати на позиції ЗСУ – Україна в ОБСЄ

Протягом періоду з 25 по 31 жовтня на сході України зафіксовано 8 випадків застосування збройними формуваннями РФ безпілотників для скидання осколкових гранат "ВОГ-17" на позиції українських військових.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Росія продовжує широко застосовувати безпілотники для скидання гранат на українські позиції, також було помічено БПЛА російського виробництва "Орлан-10", які перетинають лінію зіткнення", - заявив Цимбалюк.

Загалом з 25 по 31 жовтня українські військовослужбовці зафіксували 14 випадків застосування ворожих БПЛА. "Вісім разів російські збройні формування використовували безпілотники для скидання гранат "ВОГ-17", у тому числі поблизу Павлополя, Станиці Луганської та Лебединського. Шість разів БПЛА, у тому числі "Орлан-10", перетинали лінію зіткнення для проведення розвідки", - повідомив український посол.

Читайте також: Біля Гранітного окупанти стріляли з артилерії та 120-мм мінометів

Він нагадав, що "Орлан-10" — це сучасний БПЛА виробництва Російської Федерації, і керувати ним можуть лише добре навчені російські військовослужбовці. "Ці БПЛА регулярно перетинають лінію зіткнення у порушення усіх домовленостей з метою ведення розвідки, а також коригування артилерійського вогню російських збройних формувань", - додав Цимбалюк.