Оборонні закупівлі: Уруський розповів про плани розв’язання «хронічних проблем»

Фото

На першому засіданні Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ) Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України предметно обговорили проблемні моменти в процесі переоснащення військ сучасними та модернізованими зразками ОВТ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості у Кабінеті Міністрів Олег Уруський.

"Сьогодні за моєї ініціативи відбулося перше засідання Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ) Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Започаткований новий підхід взаємодії парламентарів, урядовців, виробників та споживачів озброєння і військової техніки, а також науковців та експертного середовища, який має сприяти реалізації єдиної державної промислової політики у сфері оборонного замовлення, оборонно-промислової та авіакосмічної діяльності", - йдеться у повідомленні.

За словами Уруського, на засіданні були предметно обговорені існуючі проблемні моменти щодо стану процесу переоснащення військ сучасними та модернізованими зразками ОВТ та окреслені можливі шляхи їх вирішення.

Читайте також: До запуску супутника «Січ-2-30» все майже готове - Уруський відвідав Центр управління польотами

"Багато озвучених в ході платформи проблем мають вже хронічний характер – недофінансування конкретних напрямів переозброєння, забюрократизованість існуючих процесів закупівлі ОВТ, недостатня динаміка переозброєння військ, нерівність вітчизняних та іноземних постачальників в ході оборонних закупівель і багато іншого. Втім всі ці проблеми можуть бути вирішенні за умови ефективної комунікації всіх зацікавлених сторін", - вважає віцепрем'єр.

Читайте також: РНБО прийняла Стратегію інформаційної безпеки

Він поінформував, що у найкоротші терміни при Координаційній платформі з розвитку ОВТ Мінстратегпрому буде створена постійно діюча робоча група з представників зацікавлених сторін для оперативного обговорення та розв'язання нагальних питань, а також формування пропозицій щодо подальшої діяльності.

Як повідомлялося, українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за цей час торік.

Фото: Уруський/ФБ