На навчаннях «Об’єднані зусилля-2021» відпрацювали «Гради» та «Гіацинти»

Фото

У рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об'єднані зусилля-2021” на одному з полігонів Приазов’я по підрозділах умовного супротивника вдарили установки “Град” та “Гіацинт”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

“На одному із загальновійськових полігонів на Приазов’ї з метою зниження наступального потенціалу умовного противника реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" завдали вогневого ураження по підрозділах ворога. Цим артилеристи також порушили систему ППО противника та сприяли діям протидесантного резерву”, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, для порушення системи управління умовного противника військові застосували гармати “Гіацинт” калібру 152 мм по командному пункту ворога.

Навчання «Об’єднані зусилля-2021» / Фото: Оксана Іванець, Сергій Сергієнко, АрміяInform

Зазначається, що під час практичних дій у рамках “Об’єднаних зусиль-2021” враховані сучасні підходи до застосування військ  держав-членів НАТО, а також досвід збройних конфліктів останніх років та АТО/ООС.

Читайте також: «Об’єднані зусилля–2021»: українські «Буки» обстріляли ворожі цілі в небі

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля-2021” триватимуть з 22 до 30 вересня. До них залучені близько 12,5 тис. осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

Участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2021” беруть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.