В окупованому Луганську «мінували» офіс місії ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні була змушена 18 вересня тимчасово евакуювати персонал із займаних приміщень в окупованому Луганську після повідомлення про замінування, яке виявилося хибним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті № 220/2021, опублікованому СММ ОБСЄ в Україні.

"О 14:12 18 вересня до Місії надійшов телефонний дзвінок від членів збройних формувань, які повідомили, що ними отримано анонімний лист по електронній пошті, в якому зазначалося про те, що в займаних СММ приміщеннях у непідконтрольному уряду Луганську встановлена ​​бомба. Після цього о 14:15 у рамках заходів попередження Місія евакуювала весь свій персонал із вищезазначених приміщень у безпечне місце", - йдеться в звіті.

Читайте також: ОБСЄ вихідними нарахувала понад 300 порушень «тиші» на сході України

За запитом СММ з 15:40 до 17:10 члени збройних формувань РФ у присутності співробітників служби безпеки Місії "проводили огляд приміщень СММ і не виявили вибухових пристроїв".

"Персонал СММ повернувся до приміщень через 30 хвилин після закінчення огляду та продовжив роботу", - повідомили в Місії ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Спеціальній моніторинговій місією ОБСЄ в Україні неодноразово заявляли про обмеження свободи пересування та інші перешкоди при виконанні мандата СММ на тимчасово окупованій Росією території Донецької та Луганської областей.