ОБСЄ нарахувала понад 200 порушень режиму «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ зафіксувала понад 200 порушень режиму припинення вогню та бачила озброєння і військову техніку окупантів, розміщену з порушеннями ліній відведення або ж у заборонених місцях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на щоденний звіт №200/2021 СММ ОБСЄ.

У Донецькій області СММ зафіксувала 87 порушень режиму припинення вогню, зокрема 28 вибухів, на Луганщині 155 таких порушень (51 вибух). За попередній звітний період у цих областях зафіксували 12 та 107 порушень відповідно.

Окрім цього, Місія зафіксувала 20 гаубиць, 8 танків і 6 реактивних систем залпового вогню, розміщених з  порушенням ліній відведення в непідконтрольних урядові районах Донецької області, у тому числі на двох полігонах і у трьох житлових кварталах.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на окупованому сході України 102 одиниці озброєння, розміщені з порушеннями

За лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння Місія зафіксувала 6 танків, 2 зенітні ракетні комплекси та 1 міномет на аеродромі та в житловому кварталі в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей.

Також на непідконтрольній Донеччині спостерігачі бачили 18 бойових броньованих машин, зокрема 16 на полігоні, у зоні, де розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонене.

Читайте також: Окупанти стріляли з гранатометів біля Новомихайлівки, загинув український боєць

І вже традиційно свободу пересування Місії окупанти й далі обмежували, зокрема в місці розміщення відведеного важкого озброєння та в постійному місці зберігання озброєння, на блокпості збройних формувань, а також у двох пунктах пропуску на кордоні в непідконтрольних урядові районах.