Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 52 порушення «тиші» на сході України

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 44 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 8 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 181/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 5 серпня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 44 порушення режиму припинення вогню, зокрема 8 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районі на північний захід від н. п. Старопетрівське (непідконтрольний урядові, 35 км на північний схід від Донецька). За оцінкою СММ, ці порушення були частиною навчань із бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 121 порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: За добу на сході України зафіксували 124 порушення «тиші» – ОБСЄ

"У Луганській області Місія зафіксувала 8 порушень режиму припинення вогню в районі на захід від н. п. Кадіївка (кол. Стаханов; непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська)", - зазначається у звіті.

За попередній звітний період у Луганській області зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Як відомо, загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала майже 48 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.