Місія ОБСЄ зафіксувала майже 130 порушень «тиші» на сході України

СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 15 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 114 таких порушень на Луганщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №159/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 липня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 15 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 9 вибухів (3 вибухи в повітрі та 6 — невідомого походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районі на північ від н.п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 86 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Окупанти на сході України активно застосовують 120-мм міномети та артилерію

"У Луганській області Місія зафіксувала 114 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 53 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася на північ від ділянки розведення в районі н.п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині зафіксовано 43 порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: Стало відоме ім'я загиблого поблизу Золотого бійця ООС

Нагадаємо: із 21 березня по 6 червня СММ ОБСЄ зафіксувала близько 21 тис. порушень режиму припинення вогню на сході України, що майже втричі більше, ніж за відповідний звітний період з 1 січня по 20 березня 2021 року.