Окупанти тричі порушили «тишу», під Золотим-4 стріляли з мінометів

Російські окупаційні війська від початку доби 5 липня тричі порушили режим тиші в районі ООС. Втрат серед українських бійців немає.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

“Від початку доби зафіксовано 3 обстріли позицій українських захисників з боку збройних формувань Російської Федерації. Бойових втрат серед наших захисників немає”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Разумков підписав закон про скасування штрафів за виїзд з ОРДЛО через Росію

Зокрема, біля Авдіївки окупанти відкрили вогонь із великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-4 ворог вів обстріл із мінометів 82-го калібру, станкових та ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Піски противник обстріляв позиції Об'єднаних сил з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Як зазначається, українська сторона СЦКК, використовуючи координаційний механізм, оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ.

Читайте також: Розвідка розповіла про небойові втрати окупантів на сході Україні за червень

У пресслужбі також повідомили, що у районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували близько 2 гектарів території та передали на знищення 36 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 4 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілу загинув боєць ЗСУ.