Російські найманці за добу 10 разів порушили «тишу» у зоні ООС

Упродовж минулої доби, 30 червня, на сході України зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Так, за даними штабу, біля Золотого-4 противник застосовував ручні протитанкові гранатомети; поблизу Новоселівки вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Новгородське російські окупанти двічі здійснювали обстріл українських позицій з озброєння БМП-1, мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів, а біля Красногорівки вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

В районі населеного пункту Південне російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. На Приазов’ї, біля Водяного, окупанти двічі обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Оріхового противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника був вчасно подавлений засобами РЕБ.

Читайте також: Україна показала в ОБСЄ, як Росія та її найманці застосовують важке озброєння

Також у штабі повідомили, що станом на 7 годину ранку, 1 липня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Зокрема, біля населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.

«Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає. На ворожі обстріли наші військові відкривали вогонь у відповідь», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ виявили близько 100 протитанкових мін поблизу окупованої Веселогорівки

Також зазначається, що українська сторона СЦКК оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.