Окупанти продовжують копати траншеї на Луганщині - ОБСЄ

Звіт

Місія ОБСЄ зафіксувала, що неподалік окупованого селища Голубівське на Луганщині російські збройні формування подовжують раніше викопані траншеї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №146/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 25 червня.

Спостерігачі вказують, що орієнтовно за 1 км на північно-північний захід від північної околиці н. п. Голубівське (непідконтрольний урядові, 51 км на захід від Луганська) БПЛА зафіксував 22-метрове подовження траншеї з південного заходу на північний схід (не зафіксовано за даними спостереження від 15 травня).

Крім того, у полі приблизно за 2 км далі на південний захід безпілотник зафіксував 37-метрове подовження траншеї (не зафіксовано за даними спостереження від 24 січня).

За оцінкою СММ, обидва подовження об’єднували наявні траншеї збройних формувань РФ.

Читайте також: Місія ОБСЄ заявляє про різке зростання порушень «тиші»: понад 1800 за добу

"Ці подовження траншей були викопані в районах, де відстань між передовими позиціями збройних формувань та передовими позиціями Збройних сил України становить від 150 м до 400 м", - уточнюють спостерігачі.

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ неодноразово звертала увагу країн-учасниць на інженерне обладнання позицій збройними формуваннями РФ на сході України, що є грубим порушенням Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, які передбачають у т. ч. заборону на інженерні роботи на існуючих позиціях та спорудження нових.