Місія ОБСЄ заявляє про різке зростання порушень «тиші»: понад 1800 за добу

Місія ОБСЄ заявляє про різке зростання порушень «тиші»: понад 1800 за добу

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ у четвер, 24 червня, зафіксували 363 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 1491 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №146/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 25 червня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 363 порушення режиму припинення вогню, зокрема 122 вибухи (1 вибух у повітрі, 1 розрив боєприпаса та 120 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ і схід від Старомихайлівки (непідконтрольна урядові, 15 км на захід від Донецька) та на південний схід від Авдіївки (підконтрольна урядові, 17 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Стратегія Росії ховатися за спинами маріонеток не працює

Як зазначається, за попередній звітний період на Донеччині Місія виявила 179 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області СММ зафіксувала 1491 порушення режиму припинення вогню, зокрема 253 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Відповідно до звіту, найчастіше "тишу" порушували на схід від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська), а також на південний захід та захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала, як в ОРДЛО заманюють в «армію» російськими паспортами

За попередній звітний період на Луганщині Місія нарахувала 71 порушення режиму припинення вогню, більшість із яких також біля Попасної та ділянки розведення сил у Золотому.

Як повідомлялося, за минулий тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-