Екскерівника компанії «Вода Донбасу» судитимуть за фінансування тероризму

Колишнього генерального директора КП «Компанія «Вода Донбасу» заочно судитимуть за розтрату майна та фінансування тероризму.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в прокуратурі Донецької області.

Зазначається, що завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього гендиректора КП «Компанія «Вода Донбасу», який обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та фінансуванні тероризму (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 258-5 КК України).

У прокуратурі інформують, що у 2014 році фігурант, бувши виконувачем обов’язків генерального директора КП «Компанія «Вода Донбасу», з метою фінансування тероризму створив посаду радника та призначив на неї командира незаконного збройного формування «Легіон».

Попри те, що бойовик не виконував своїх службових обов’язків, керівник підприємства упродовж 2014-2016 років виплачував йому заробітну плату. Загальна сума виплачених коштів з фонду комунального підприємства перевищила 120 тис. грн.

Читайте також: На Харківщині затримали перевізників за фінансування тероризму

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті, максимальне покарання за вказаними статтями – до 8 років за ґратами, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Як уточнюється на сайті інтернет-газети «Жизнь», яка у 2014 році була газетою Донецької обласної ради, виконувачем обов’язків гендиректора КП «Компанія «Вода Донбасу» 16 червня 2014 року був призначений Олег Мокрий. Він обіймав цю посаду до жовтня 2016 року.