Окупанти сім разів порушили «тишу», загинув український військовий

Російські окупаційні війська станом на 17:00 22 квітня сім разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. Унаслідок обстрілів один український захисник отримав поранення, несумісне з життям.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«З початку цієї доби зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення, не сумісне з життям», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти постійно перешкоджають роботі ОБСЄ, щоб приховати порушення – ООС

Зокрема, зазначається, що неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та протитанкової гармати, а біля селища Зайцеве – з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногорівки загарбники відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. З протитанкових ракетних комплексів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу населеного пункту Шуми.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Крім того, поблизу Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Майорська противник вів вогонь по українських позиціях з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Читайте також: Окупантів побачили на колишніх українських позиціях біля Золотого – місія ОБСЄ

Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватися існуючих домовленостей про режим припинення вогню, наголосили в пресслужбі.

У штабі ООС також повідомили, що в районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 7 гектарів території та передали на знищення 97 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська за минулу добу, 21 квітня, вісім разів порушили режим припинення вогню на сході України. Бойових втрат серед українських бійців не було.