Місія ОБСЄ зафіксувала значне зменшення порушень «тиші» у п'ятницю

Упродовж 9 квітня СММ ОБСЄ зафіксувала 26 порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях, що є суттєвим зниженням у порівнянні з попереднім звітним періодом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 82/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 квітня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 20 порушень режиму припинення вогню, зокрема 6 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Читайте також: Україна запропонувала ОБСЄ проконтролювати дотримання тиші - Кравчук

Майже всі ці порушення сталися в районах на північ та південь від Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька), а також у районі на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

Як нагадали в СММ ОБСЄ, за попередній звітний період було зафіксовано 378 порушень режиму припинення вогню, деякі з яких сталися на північ від Широкиного.

"У Луганській області Місія зафіксувала 6 порушень режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження)", - зазначається в опублікованому у суботу звіті.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Дії Росії на кордоні України нагадують 2014 рік

Усі порушення сталися на південь від н. п. Кряківка (підконтрольний урядові, 38 км на північний захід від Луганська), а також у районі на північ від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 229 порушень режиму припинення вогню.