Оголошення про можливий загальний призов в ОРДО є маніпуляцією — голова Донецької ОДА

Заява так званого глави "ДНР" Дениса Пушиліна про можливість загальної мобілізації в ОРДО — це маніпуляція. 

Про це наголосив глава Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко в інтерв'ю телеканалу "Дом" 7 квітня.

"Назвати це "грою м'язами" з боку так званої ДНР — я б навіть так не говорив, тому що там, по суті, нічим грати. РФ, безумовно, стягує війська. А з боку самопроголошеної фейкової республіки це звучить як певна маніпуляція", — сказав Кириленко.

Він зазначив, що в багатьох випадках місцеві жителі йдуть "служити" в незаконні збройні формування тільки для того, щоб прогодувати свої сім'ї.

"Соціальний стан місцевого населення окупованих територій у цей момент на низькому рівні. Місцеві жителі практично не можуть отримувати дохід у вигляді заробітної плати або завдяки функціонуванню суб'єктів підприємницької діяльності у зв'язку з тим, що роботи всі практично зупинені, і заробітні плати та їх виплата на вкрай низькому рівні", — наголосив глава Донецької ОДА.

Відповідаючи на питання про стягування російських військ до кордону з Україною, Кириленко зазначив, що Збройні сили України готові протистояти РФ.

"Масове скупчення (російських військ — ред.) дійсно відбувається. Але українські Збройні сили готові до цього", — сказав він.

Читайте також: Місія ОБСЄ з’ясувала подробиці загибелі хлопчика в ОРДЛО

Відзначимо, що в ОРДО (окремий район Донецької області) планують провести пробний призов на "військову службу". При цьому "глава ДНР" Денис Пушилін запевнив, що заклик буде добровільним і що це не є мобілізацією. "Можливо, буде загальний призов, коли буде все готово. Необхідно, щоб чоловіче населення мало військові спеціальності", — сказав він.

Нагадаємо, що, на думку віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, загроза широкомасштабних військових дій на Донбасі — мінімальна.