Загибель військових під Шумами: Україна просить ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу

На екстреній внутрішній нараді Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі вирішила звернутися до ОБСЄ з проханням провести позачергове засідання безпекової підгрупи через загибель військових унаслідок обстрілу позиції Збройних сил України поблизу Шумів.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми звернулися до ОБСЄ для того, щоб провести позачергове засідання підгрупи з безпеки в рамках ТКГ. Воно заплановане на завтра. Ми маємо попередню згоду ОБСЄ, чекаємо відповідь російської сторони. Відповідні ноти направлені на ОБСЄ, це не мій вже рівень, але президент і керівник Офісу проводять інтенсивні консультації з керівництвом країн нормандського формату щодо грубого порушення вогню, внаслідок якого загинули стільки наших військовослужбовців і були поранені. Це результати на теперішній час”, - розповів Арестович.

Читайте також: Українська сторона ТКГ збирається на екстрену нараду через загибель військових під Шумами

Як повідомлялося, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинуло четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень і доправлені до медзакладу.